Kapı Yayınları

Türkiye'de Görsel Bilincin Oluşumu - Hasan Bülent Kahraman

Türkiye'de Modern Kültürün Oluşumu 1

İnceleme Araştırma

Hasan Bülent Kahraman, "iki kurucu figür", imgeler ve kelimeler üzerinden modernleşme tecrübemize farklı bakış açıları getiriyor. Türkiye'de Görsel Bilincin Oluşumu, iki cilt olarak tasarlanan projenin ilk ayağı. İkinci kitapsa, Türkiye'de Yazınsal Bilincin Oluşumu. Bu iki titiz ve özgün çalışma Türkiye'de Modern Kültürün Oluşumu üst başlığı altında birleşiyor.

"Görselliğin bize uzak, yabancı bir şey, görüntününse çok özgül bir uzmanlık alanı olduğunu düşündük. Fakat bütün olarak ele alındığında görsellik, gündelik hayatı ve bilincimizi en fazla belirleyen unsurdur. Bu kitap bu oluşumun tarihsel bağlamını Tanzimat ve sonrası oluşumları söz konusu ederek açıklama girişimidir..."

"...Türkiye'deki modernleşme konusunda oldukça farklı düşünüyorum. Tanzimat'tan beri devam eden bu 'oluş'un baştan başa bir görsel içeriğe, öze ve yapıya sahip olduğu kanısındayım: Türkiye'de modernlik görselliği kurmadı. Görsellik modernliği kurdu." 

ISBN:9786055107321
Barkod:9786055107321
Sayfa:280
Cilt:Karton
Boyut:13,5 X 19,5
İlk Basım:16.Ara.2013
Son Basım:16.Ara.2013

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin