Kapı Yayınları

Osmanlı Tarihi (Bez Ciltli) - Ahmet Rasim

Osmanlı Tarihi

Altı yüz yıl boyunca üç kıtada hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu. Süleyman Şah ve Ertuğrul Gazi ile tohumları atılan ve Osman Gazi’nin ismiyle gelişip büyüyen cihan devleti. İstanbul’un fethinden Viyana kuşatmasına kritik dönemeçler.

Ve Ahmet Rasim, aynı imparatorluğun son yüzyılına şahitlik eden eşsiz yazar. Ele aldığı hemen her konuyu kendine özgü üslubuyla ölümsüzleştiren nadir şahsiyet. Osman Gazi ile Sultan Abdülaziz arasındaki uzun devre yakından bakış. Savaşlar, fetihler, önemli dönüşümler... Hâsılı, tarihi tarih kılan canlı akış. Coğrafyalar arasında dokunmuş bir atlas kumaş. Osmanlı Tarihini ana hatlarıyla ve esastan kavramak için rehber bir kitap.

Pof. Dr. Hakkı Dursun Yıldız’ın tarihçi kimliğiyle hazırladığı Osmanlı Tarihi olması, ayrıca değerli.
Avrupa, Asya, Afrika, İstanbul, Bağdat, Kahire, Viyana, Kırım, Mekke ve Medine arasında yoğrulan zaman. Karaların ve denizlerin tarihle birleşmesi.
Padişahlar, paşalar, hanım sultanlar, suikastler, yeniçeriler, seferler, karışıklıklarla dolu, canlı bir tarih havuzu.Osmanlı Tarihi.
Vazgeçilmez, dopdolu ve doyurucu bir toplam.

Hazırlayan:Hakkı Dursun Yıldız
ISBN:9786258096309
Barkod:9786258096309
Sayfa:696
Cilt:Bez Ciltli
Boyut:17 X 22,5
İlk Basım:07.Eki.2022
Son Basım:07.Eki.2022

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin