Kapı Yayınları

Kayıp Ruhlar Atlası - Hakan Kağan

Sarıkamış Şehitlerine Saygıyla Bir Sarıkamış Romanı

Roman

Uzağa, öylesine uzağa gittiler ki dönüş yolu düşlerine bile sığmadı. Arkalarında bıraktıkları, yaşamak için tek nedenleri oldu. Savaşta ve esarette yaşadıkları öylesine zordu ki kayıp kıtalarda yitik ruhlar olarak gezindiler. Zaman denen perdeye birer gölge olarak düştüler.
"Zihni yine esrik duygular, kayıp ruhlarla ilgili hatıralarla doluydu. Ayaklarından, kollarından güçlükle sürüklenen askerler, açılmış çukurlara özensizce atılıp üzerleri kapatılıyordu. Şimdi durduğu kuyunun başında kanını donduran bu hoyratlığı, bozkırın inşam uyuşturan ayazını düşünüyordu. Bir ara kuyuya inip kesik kollar bacaklar üzerinde yürümeye başladı. Birbirine karışmış elleri, kolları, başları izledi. Donmuş gözleriyle kendine bakan askerin gözlerini kapatmak istedi. Askerin donmuş, buz kristaline dönmüş kirpiklerine dokununca içi ürperdi."
Tarihî romanlarıyla tanınan Hakan Kağan Bir Sarıkamış Romanı - Kayıp Ruhlar Atlası'nda karlar arasında bir trajediyi romanlaştırıyor. 1915-16 yılları arasında Sarıkamış’tan Nargin Adasına, oradan Sibirya'ya uzanan hikâyede, çocuk denecek askerlerin hikâyesi, yüreklerde ince bir sızı olarak kalıyor

 

ISBN:9786055107024
Barkod:9786055107024
Sayfa:185
Cilt:Karton
Boyut:13,5 X 19,5
İlk Basım:07.Haz.2013
Son Basım:02.Mar.2015

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin