Kapı Yayınları

Tefsir Tarihi İncelemeleri - Kolektif

İnceleme Araştırma

Kur’ân-ı Kerîm, nâzil olduğu ilk anlardan itibaren, kendisine tâbi olanlarca en doğru biçimiyle anlaşılmak istenmiştir. Özellikle Hz. Peygamber’in âhirete irtihalinden sonra, yavaş yavaş Kur’ân âyetlerinin nasıl anlaşılacağı üzerine farklı görüş ve yorumlar ortaya çıkmıştır. Bu da İslâm dininin müntesipleri arasında, dini birbirinden farklı yorumlama sonucunu doğurmuş ve ortaya zengin bir “anlamlandırma” kültürünü çıkarmış ve Kur’ân’ı yorumlamak anlamındaki “Tefsir”, kısa bir zaman içinde müstakil bir ilim sahası hâline gelmiştir.
Editörlüğünü Andrew Rippin’in yaptığı bu eserde yer alan makaleler, bu ilim sahasında en başından günümüze değin devam eden süreçte farklı yorumlamalar ve ekoller üzerine yazılmış ilmî makalelerden oluşmaktadır. Bu eserlerin sahiplerinin bir kısmının, oryantalist kültürün etkisi altında olmaları kimi tartışmaları beraberinde getirse de, son derece ufuk açıcı tespit ve değerlendirmeler yaptıkları da inkâr edilemez.

 

Çevirmen:Ahmet Hamdi Akkaya
ISBN:9786258096873
Barkod:9786258096873
Sayfa:336
Cilt:Karton
Boyut:13,5 X 23
İlk Basım:16.Eki.2023
Son Basım:16.Eki.2023

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin