Kapı Yayınları

Ahmet Turgut

1975 yılında Malatya'da doğdu. îlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. 1998'de İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

2005 yılından itibaren başta Kurtlar Vadisi, Ekmek Teknesi, Diriliş-Ertuğrul olmak üzere birçok TV dizisinin ve Kurtlar Vadisi-Irak, Gladio, Kurtlar Vadisi-Filistin sinema filmlerinin senaryo yazım ekiplerinde yer aldı. Türk ve dünya atçılığını konu edinen"Asaletin Dört Nalı" isimli belgesel serisinin yönetmenliğini ve metin yazarlığını yaptı.

2010 yılında ilk romanı Bozkırın Sırrı - Türk Peygamber yayınlandı. Arapçaya, Farsçaya ve Azeri Türkçesine çevrilen Aşkın Şehidi (2011), Aşkın Elçisi (2012) ve Aşkın Secdesi (2013) romanlarından oluşan Kerbelâ Üçlemesi ile yurt içinde ve dışında yüz binlerce okura ulaştı. 2014 yılında deneme türündeki ilk eseri Allah Aşkına! - Hâlâ Aklınızı Kullanmayacak Mısınız? yayınlandı. Peygamber Efendimize (sav) dair beşerî ve nebevi sıfatların irdelendiği Muhammedi Şuur ve Ahlâk isimli kitabı 2015 Ekim'inde okurlarla buluştu.

“Türkçe Düşünmek, Okuma Şuuru, Edebiyatta Kutsalın Dili, Ehl-i Beyt Okumaları, Kerbelâ'dan Sosyal ve îrfânî Dersler, Kurân'dan Kıssa Okumaları, Muhammedi Şuur Okumaları, Kudüs ve Biz" konulu konferanslarıyla yurt içi ve dışında birçok etkinliklere katılmakta olan yazar evli ve iki çocuk babasıdır.

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin